Известие

Collapse
No announcement yet.

Бавно загрява или термостата е за смяна 156 1.9 JTD ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Благодаря на всички колеги,които се отзоваха на въпроса ми.термостата вече е сменен с нов BEHR и колата държи малко преди 90 градуса.
    sigpic
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD
    http://vbox7.com/play:mb32a77d3a

Comment

Първоначално публикувано от Vasil82 Покажи съобщение
      Благодаря на всички колеги,които се отзоваха на въпроса ми.термостата вече е сменен с нов BEHR и колата държи малко преди 90 градуса.
      Е явно си отишъл където ти казах Поне ще ме споменаваш с хубаво
      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Да колега точно от там го взех
        sigpic
        Alfa Romeo 156 1.9 JTD
        http://vbox7.com/play:mb32a77d3a

Comment

аз наскоро смених термостата . проблема при мен беше че на място вдига 90 градуса и точно след 5-тия км беше 50. Смених го и сега прави 90 и заковава там ,градско извънградско. Но 1.9 JTD трудничко загряват при нормално спокойно каране в тия студове. При по агресивно мн по-бързо вгида 85-90 градуса. И поздравления за избора на BEHR колата заводско си излиза с тях да малко по-скъпички са около 90 лв но си заслужава
          Alfa Romeo 156 1.9 JTD

Comment

Мъхъм .. има ги май тези "летни" термостати дето за нашето географско положение не са особено удачни. Иначе при "починал" температурен датчик не е ли по-вероятно ефекта да е обратния - към прегряване ?
            Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
            Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
            Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщение
              Мъхъм .. има ги май тези "летни" термостати дето за нашето географско положение не са особено удачни. Иначе при "починал" температурен датчик не е ли по-вероятно ефекта да е обратния - към прегряване ?
              Няма ги.
              A20DTH ЖТД ама не баш
              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Колеги да се включа и аз с едно питане по темата. При мен се появява следната грешка:
                "P0115 - Engine Coolant Temperature Circuit Malfunction"
                В това положение стрелката на температурата ми е на минимум. Сменял съм датчика на термостата.

Та въпроса ми е дали именно този датчик управлява стрелката на температурата? и При положение, че в по-топло време загрява нормално, значи ли това че самия термостат е за смяна, и може ли той да е причина за появяването на тази грешка?

Мерси предварително
                sigpic
                166 2.4 JTD 20V 175hp. - от 2016
                ex. 156 2.4 JTD - от 2009 до 2016
                ex. 145 1.6 TS - от 2006 до 2015 | ex. Alfetta 2.0 - от 1992 до 2007

Comment

може, да
                  156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                  http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от yavorz Покажи съобщение
                    Колеги да се включа и аз с едно питане по темата. При мен се появява следната грешка:
                    "P0115 - Engine Coolant Temperature Circuit Malfunction"
                    В това положение стрелката на температурата ми е на минимум. Сменял съм датчика на термостата.

Та въпроса ми е дали именно този датчик управлява стрелката на температурата? и При положение, че в по-топло време загрява нормално, значи ли това че самия термостат е за смяна, и може ли той да е причина за появяването на тази грешка?

Мерси предварително
                    100% е за смяна термостата,щом е стигнал дотам да записва грешка

Колега,сутринта като запалиш колата,я остави да поработи на място 5-10 мин.,ако след това време е започнал да загрява маркуча от термостата към радиатора,значи е за смяна
                    Last edited by Mury; d.m.y г., 11:25.
                    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                      100% викаш аааа......
                      Ми и на мен оня ден ми е беше записала тая грешка пък термостата е почти нов, ма датчика ми е стар......
                      Ся кое от двете е за смяна?!!!!!
                      sigpic
                      Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                      156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                      147 JTDm 140-Малката манекенка
                      GT- JTDm 150

Comment

Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение
                        100% викаш аааа......
                        Ми и на мен оня ден ми е беше записала тая грешка пък термостата е почти нов, ма датчика ми е стар......
                        А може и кабела да е клиясал Та процентите припаднаха
                        0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                        sigpic
                        Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                        Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

100% викаш аааа......
                          Ако почетеш малко ще видиш че коелгата е написал,че датчика е нови лятото е загрявала нормално,ма що ли се занимавам[COLOR="Silver"]

---------- Post added at 12:21 ---------- Previous post was at 12:21 ----------

---------- Post added at 12:23 ---------- Previous post was at 12:21 ----------

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                          Ти си ясен,целта ти ми е ясна,ма тряя ме дебнеш повече,че от време на време ме изпускаш да напиша някоя друга глупост,и няма да е лошо да си оправиш малко правописа

---------- Post added at 12:26 ---------- Previous post was at 12:23 ----------

100% викаш аааа......
                          А грешката знеш ли откога е,може ли да е стара и да е от преди да смениш термостата

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от starata alfa Покажи съобщение
                            ще ползвам темата и снимката наколегата,за което се извинявам аз съм с 1.8 тс и на мен ми показва същото имам парно ,от както съм я взел е така/2 години/ и аз ли съм за термостат
                            спокойно и при мен е така и на алфата и на фиата.А имам парно и разхода е какато по книга за извънградско.Остава да ги закача на диагностика да видя дали не лъже датчика и показанията на таблото да са грешни.Още повече,на фиата е нов термостата behr(купен от христо-ямбол) такаче съмнение в качеството няма.Същия като оригинално сваления е емблема фиат/ланча си има.

и двете коли нямат престилки отдолу.
                            brava 1.4 sx
                            alfa 156 1.8

Comment

Колега,сутринта като запалиш колата,я остави да поработи на място 5-10 мин.,ако след това време е започнал да загрява маркуча от термостата към радиатора,значи е за смяна
                              ами Mury, затопля се маркуча да, дори и за по-кратко време.

Bobo, зачистих буксата и пиновете на датчика. Един от пиновете на буксата ми правеше лош контакт, но го оправих.

Тъй като проблема продължи и след това значи остава само термостата?
                              sigpic
                              166 2.4 JTD 20V 175hp. - от 2016
                              ex. 156 2.4 JTD - от 2009 до 2016
                              ex. 145 1.6 TS - от 2006 до 2015 | ex. Alfetta 2.0 - от 1992 до 2007

Comment

Първоначално публикувано от yavorz Покажи съобщение
                                ами Mury, затопля се маркуча да, дори и за по-кратко време.

Bobo, зачистих буксата и пиновете на датчика. Един от пиновете на буксата ми правеше лош контакт, но го оправих.

Тъй като проблема продължи и след това значи остава само термостата?
                                Ами щом затопля бързо маркуча,не го мисли за смяна е термостата

Comment

Working...
                                X